Denna kaka gör jag ofta.Man kan förbereda botten och frysa ner den och när gästerna kommer tar det inte lång tid att färdigställa resten och bjuda på en härligt god kaka.Sen går den att njuta tillsammans med jordgubbar eller andra bär efter smak.Och till jul kan man tillsätta kanel i fyllningen .Eller servera med stekta äppelbitar stekta i smör kryddat med kanel och ingefära.Lycka till!!
Botten:3 ägg
3dl socker
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
smör,ströbröd
Fyllning:125 g smör
1dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Gör så här:Värm ugnen till 200 grader.vispa ägg och socker fluffigt.Blanda ner vetemjöl,bakpulver,kokande vatten i äggsmeten.Grädda kakan i en smord och bröad form i ugnen i 30 minuter.Låt svalna.Smält smöret,blanda med mjölk och låt koka under omrörning i 2-3 minuter.Tillsätt vaniljsockret.Låt svalna.Dela kakan i 2 delar.Bred fyllningen på båda delarna och sätt sedan ihop den igen.Sikta florsocker över...
Tårtkupan är suverän,lätt att förvara och ta med kakor/tårtor i,denna är köpt på Cervera.Finns i olika färgställningar..
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaDet var min mamma Signe Bengtsson som gjorde denna kaka åt mig när jag var liten, är så glad över att hennes recept fortfarande lever vidare :) // Dana Bengtsson korsas (inspirationen till danakaka)
SvaraRadera